Onko lasivilla Ongelmajäte?

Lasivilla kuuluu sekajätteeseen. Pieniä määriä voi laittaa omaan sekajäteastiaan. Isommat kuormat tulee toimittaa Nousialan jäteasemalle tai pienjäteasemille.

Onko 020 alkuiset numerot maksullisia?

Asiakaspalvelunumeroon 0200 47470 soittaessa puhelusta veloitetaan paikallisverkkomaksu tai matkapuhelumaksu (pvm/mpm). Huom.

Voiko Munkkirasvan laittaa kompostiin?

Voit laittaa rasvan imeytettynä kompostoriin tai biojäteastiaan. Jos kumpaakaan ei ole käytössäsi, pakkaa öljy tiiviisti esim. maitotölkkiin ja laita polttokelpoisen jätteen astiaan.

Mihin peilin voi hävittää?

Peililasi ei kelpaa lasinkeräykseen, joten se kuuluu sekajäteastiaan. Hajonnut lasi tulee pakata siten, etteivät sen terävät reunat aiheuta vaaratilanteita jäteastian tyhjentäjälle. Pakkaa lasi mieluiten pahviin, paperiin tai muoviin. Isot erät tulee toimittaa Nousialan jäteasemalle tai pienjäteasemille.

Mihin kannot voi viedä?

Yksittäisiä kantoja otetaan vastaan Isosuon, Korvenmäen, Rauhalan ja Topinojan jätekeskuksissa. Suuremmat määrät otetaan vastaan vain Korvenmäen ja Topinojan jätekeskuksissa.

Mitä tehdä Munkinpaistorasvalle?

Voit laittaa rasvan imeytettynä kompostoriin tai biojäteastiaan. Jos kumpaakaan ei ole käytössäsi, pakkaa öljy tiiviisti esim. maitotölkkiin ja laita polttokelpoisen jätteen astiaan. Älä kaada rasvaa viemäriin.

Miten kemikaalit täytyy hävittää?

Toimita jätteeksi jääneet kemikaalit vaarallisen jätteen vastaanottoon, jos niissä on oranssi tai puna-valkoinen varoitusmerkki tai haitallisia ainesosia. Useimmat miedot kemikaalit (kosmetiikka, yleispuhdistusaineet) voit laittaa polttokelpoisen jätteen astiaan pakkauksineen.

Onko laasti vaarallista?

Jauhemainen, käyttämätön laasti on vaarallista jätettä. Kovettunut laasti lajitellaan loppujätteeseen. Laastijätettä vastaanotetaan lajitteluasemilla ja jätekeskuksissa.

Mitä muovia on styrox?

Lajittele styroxista, eli EPS-muovista valmistetut pakkaukset sekä tuotepakkausten pehmikkeet muovipakkauksiin.

Mihin voi viedä vanhat huonekalut Tampere?

Isot jätteet

  • Lajittele isoihin jätteisiin. huonekalut, kalusteet. WC-istuimet, lavuaarit. …
  • Minne voi viedä? Vie isot jätteet jäteasemalle tai Koukkujärven tai Tarastenjärven jätekeskukseen. …
  • Miten isot jätteet kierrätetään? Huonekalut, patjat, matot ja lumikolat ovat vastaanottomaksun mukaista sekajätettä.

Onko jätehuoltoon pakko liittyä?

Kaikki asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöt ovat velvollisia liittymään järjestettyyn jätehuoltoon. (Jätelaki 646/2011). Jätteen vähäinen määrä ei ole peruste olla järjestämättä kiinteistön jätehuoltoa.

Onko jäteastia pakollinen?

Kaikki asuin- ja vapaa-ajan kiinteistöt ovat velvollisia liittymään järjestettyyn jätehuoltoon. (Jätelaki 646/2011). Jätteen vähäinen määrä ei ole peruste olla järjestämättä kiinteistön jätehuoltoa. Jos kesämökillä syntyvän jätteen määrä on vähäinen, suosittelemme ruokajätteen kompostointia kesämökillä.

Voiko Jäteastiana käyttää vanhaa tynnyriä?

Jätelain mukaan kaikkien tulee olla jätehuollon piirissä, joten ilman astiaa ei voi olla.

LIITTYMINEN.

JätelajiPisin tyhjennysväli kesäaikana (viikot 18-40)Pisin tyhjennysväli talviaikana (viikot 41-17)
Sekajäte haja-asutusalueella, kun biojätteet kompostoidaan8 viikkoa16 viikkoa

Leave a Comment