Mihin palanut sulake?

Mitä jätteelle tapahtuu: Polttokelpoinen jäte hyödynnetään energiana jätevoimalassa, jossa siitä saadaan sähköä ja lämpöä.

Mihin laitetaan tyhjät Hiuslakkapullot?

Lajittele hiuslakkapullo, jossa on sisältöä jäljellä vaarallisiin jätteisiin. Jos pullo on käytetty täysin tyhjäksi, voit lajitella sen metalliin.

Mihin tyhjät kahvipussit?

Kahvipussi

 • Jäte kuuluu seuraavaan jätelajiin: Muovipakkaukset.
 • Lajitteluohje: Irrota korkit ja kannet ja laita ne keräysastiaan erikseen. …
 • Vastaanottomaksu: Maksuton jäte.
 • Vastaanottopaikat: Rinki-ekopiste, Lajitteluasema, Jätekeskus.

Mihin viedä sekajäte Tampere?

Minne voi viedä?

 • sekajätteelle tarkoitettuun jäteastiaan.
 • jäteasemalle.
 • jätekeskukseen.

Miten hävittää Sytytysneste?

Lajittele sytytysnestettä sisältävä pullo vaaralliseen jätteeseen. Lajittele tyhjä sytytysnestepullo polttokelpoiseen jätteeseen.

Mihin voi viedä kantoja?

Yksittäisiä kantoja otetaan vastaan Isosuon, Korvenmäen, Rauhalan ja Topinojan jätekeskuksissa. Suuremmat määrät otetaan vastaan vain Korvenmäen ja Topinojan jätekeskuksissa.

Mihin voi viedä vanhan ompelukoneen?

Kotitalouksien käytöstä poistettuja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta kaikilla lajitteluasemilla. Sähkölaitteita voi palauttaa myös moneen kierrätyskeskukseen sekä laitteita myyvään liikkeeseen. Lue lisää: www.serkierratys.fi.

Voiko laturin heittää roskikseen?

Laturia ja muitakaan elektroniikkajätteitä EI saa missään nimissä laittaa sekajätteisiin eli kaatopaikalle. Elektroniikkaromut pitää toimittaa hyötyjäteasemalle tai sorttiasemalle, miten niitä nyt kutsutaankin eri paikkakunnilla.

Mitä ovat rakennusalan jätteet?

Tyypillisiä jätteitä, joita työmaalla syntyy, ovat kiviaines, puujäte sekä metalli. Muita syntyviä jätteitä ovat mm. biojäte, paperi, keräyskartonki, lasi, muovi ja energiajäte. Vaaralliset jätteet on kerättävä aina erikseen ja toimitettava asianmukaiseen vastaanottopisteeseen.

Mikä on jätehuollon perusmaksu?

Jätehuollon perusmaksu on vuosimaksu, jolla tuotetaan kotitalouksille jätehuoltopalveluita, kuten vaarallisten jätteiden keräystä ja käsittelyä. Lisäksi järjestetään jäteneuvontaa, tiedotusta sekä kustannetaan jätehuoltoviranomaisen toiminta.

Paljonko jäteauto painaa?

Jäteauto voi painaa jopa 27 000 kg, ja erityisesti talviaikaan liukkailla teillä voi syntyä isoja vahinkoja, jos kuljettaja menettää auton hallinnan. Kuljettajat tekevät kaikki ajolistalla olevat tyhjennykset myös talvisin eikä jäteastioita jätetä tyhjentämättä ilman syytä.

Mihin roskikseen laturi?

Laturi

 • Jäte kuuluu seuraavaan jätelajiin: Sähkölaitteet.
 • Lajitteluohje: Kotitalouksien käytöstä poistettuja sähkölaitteita vastaanotetaan maksutta kaikilla lajitteluasemilla. …
 • Vastaanottomaksu: Maksuton jäte.
 • Vastaanottopaikat: Lajitteluasema, Jätekeskus, Kierrätyskeskus.

Leave a Comment