Kuka hoitaa jätehuollon?

Jätehuollon järjestämisestä vastaa jätelain mukaan ensisijaisesti jätteen haltija, kuten yksityinen henkilö, kiinteistön haltija tai yritys. Tästä pääsäännöstä poiketen kunnilla sekä eräiden tuotteiden valmistajilla ja maahantuojilla on myös osaltaan vastuu jätehuollon järjestämisestä.

Mistä Jätehuoltomääräyksissä määrätään?

Keskeisimmät jätehuoltoa ja jätehuoltomääräysten alaa koskevat lait ja asetukset ovat jätelaki (646/2011) ja jäteasetus (179/2012).

Voiko jäteastian käyttää vanhaa tynnyriä?

Kiinteistön jätehuoltosopimus on jätehuoltomääräysten vastainen, esim. liian pitkät tyhjennysvälit.

LIITTYMINEN.

JätelajiPisin tyhjennysväli kesäaikana (viikot 18-40)Pisin tyhjennysväli talviaikana (viikot 41-17)
Sekajäte haja-asutusalueella, kun biojätteet kompostoidaan8 viikkoa16 viikkoa

Miten jätehuolto toimii?

Tavoitteena jätteen määrän vähentäminen

Tuote tai tavara, jota ei koskaan hankita, ei myöskään päädy jätteeksi. Jäte on rahalla ostettua tavaraa: koneita, laitteita, tarvikkeita, raaka-ainehävikkiä ja pakkauksia. Jätteestä maksetaan sekä ostettaessa että poistettaessa.

Mihin vanha parketti?

Lajitteluohje: Puujätteeseen kuuluu kaikki mahdollinen puujäte lukuun ottamatta painekyllästettyä puuta. Pieniä metalliosia, kuten nauloja ja saranoita ei tarvitse poistaa.

Kuka vastaa taloyhtiön jätehuollosta?

Taloyhtiöiden jätehuollon järjestämisestä vastaa tavallisesti isännöitsijä. Myös aktiiviset asukkaat ja hallituksen jäsenet voivat edistää tehokasta ja ympäristöystävällistä jätehuoltoa taloyhtiössä.

Onko orapihlaja ongelmajätettä?

Orapihlaja-aidan leikkujätteet ovat puutarhajätettä. Leikkujätteet voi hakettaa tai toimittaa puutarhajätteen vastaanottopisteeseen.

Onko sekajäte pakollinen?

Kaikilla kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen piirissä olevilla kiinteistöillä on oltava käytössään sekajäteastia ja energiajäteastia. Jätteen vähäinen määrä ei ole peruste olla järjestämättä kiinteistön jätehuoltoa.

Kuka valvoo jätehuoltoa?

Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset ohjaavat ja valvovat kuntien ja yritysten jätehuoltoa. ELY-keskukset valvovat ympäristölupien noudattamista ja valmistelevat alueellisia jätehuoltosuunnitelmia. ELY-keskukset myös hyväksyvät ammattimaiset jätteen kuljettajat ja välittäjät jätehuoltorekisteriin.

Mihin voi viedä renkaat vanteineen?

Jäteasemalle ja jätekeskukseen voi tuoda renkaat vanteineen. Rengasliikkeissä vanteiden poisto voi olla maksullista. Irallinen vanne kuuluu metallin keräykseen.

Mihin lajitellaan Jauhopussi?

Jauhopussi

  • Jäte kuuluu seuraavaan jätelajiin: Kartonkipakkaukset.
  • Lajitteluohje: Huuhtele ja valuta kuivaksi. Revi, litistä ja pakkaa sisäkkäin. …
  • Vastaanottomaksu: Maksuton jäte.
  • Vastaanottopaikat: Taloyhtiön jäteastia, Rinki-ekopiste, Lajitteluasema, Jätekeskus.

Mihin viedä vanha sammutin?

Jauhesammuttimia otetaan vastaan kaikilla lajitteluasemilla ja jätekeskuksissa. Älä laita sammutinta muun jätteen joukkoon. Monet myyjät vastaanottavat vanhentuneita sammuttimia uuden oston yhteydessä. Sammutinliikkeet myös täyttävät laitteita uudelleen.

Voiko villaa polttaa?

Tuli mieleen, että maitopurkkejakaan ei saa polttaa –> muovia pinnalla. Talojen lämpöeristykseen käytettävä ”villa”, jota tavallisimmin vuorivillaksi kutsutaan,on periaatteessa kuidutettua lasia, se ei siis ole edes palavaa.

Leave a Comment