Mihin roskiin kahvikupit?

Kahvikupit ja keraamiset lautaset kuuluvat sekajätteeseen. Niitä ei saa laittaa lasinkeräykseen. Lasinkeräykseen kelpaamatonta lasia otetaan pieniä määriä vastaan kotitalouksilta veloituksetta jäteasemilla.

Mihin roskiin postikortit?

Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:n ohjeiden mukaan käytöstä poistettuja postikortteja, onnittelukortteja tai muita vastaavia kortteja ei saa laittaa kartonginkeräykseen, koska ne ovat valmistuotteita, mutta Encore Ympäristöpalvelut Oy:n mukaan perinteiset postikortit kelpaavat kuitenkin paperinkeräykseen.

Voiko imurin heittää roskiin?

Poista pölypussi ja lajittele se sekajätteeseen tai polttokelpoiseen jätteeseen.

Mihin roskiin kuitit?

Tavalliset kauppakuitit sopivat mainiosti kotikeräyspaperin joukkoon. Sen sijaan itsejäljentävät paperit (joita on käytetty esim. käsin tai “höylällä” tehdyissä kuiteissa) eivät sovellu uusiopaperin valmistukseen. Ne kannattaa mieluummin lajitella polttokelpoiseen jätteeseen.

Mihin roskiin kuuluu koirankakat?

Koirankakat voit kompostoida omassa kompostorissasi. Jos käytössäsi ei ole kompostoria, korjaa kakat polttokelpoisen jätteen astiaan. Koirankakka ei sovellu biojäteastiaan, sillä sen sisältämät ulosteperäiset bakteerit aiheuttavat hygieniahaittaa käsittelylaitoksella.

Mihin isot roskat?

Minne voi viedä? Vie isot jätteet jäteasemalle tai Koukkujärven tai Tarastenjärven jätekeskukseen. Kokoa jätekuorma niin, että se on itse helppo purkaa ja lajitella vastaanottopaikassa.

Mihin roskiin Maitotölkit?

Maitotölkki

  • Jäte kuuluu seuraavaan jätelajiin: Kartonkipakkaukset.
  • Lajitteluohje: Huuhtele ja valuta kuivaksi. Revi, litistä ja pakkaa sisäkkäin. …
  • Vastaanottomaksu: Maksuton jäte.
  • Vastaanottopaikat: Taloyhtiön jäteastia, Rinki-ekopiste, Lajitteluasema, Jätekeskus.

Mihin roskiin rasva?

Voit laittaa rasvan imeytettynä kompostoriin tai biojäteastiaan. Jos kumpaakaan ei ole käytössäsi, pakkaa öljy tiiviisti esim. maitotölkkiin ja laita polttokelpoisen jätteen astiaan.

Paljonko Roska-auto painaa?

Koska jäteauto voi painaa yli 26 tonnia ja paino keskittyy jäteauton takaosaan, ei jäteauto pysty ajamaan pehmeällä alustalla (esim. nurmikko tai puutteellisen kantavuuden omaava tie) ilman riskiä pihan tai auton rikkoutumisesta.

Mihin roskiin ikkunalasi?

Pienet palat voi laittaa sekajätteisiin. Hajonnut lasi kannattaa pakata huolellisesti, ettei se aiheuta vaaraa jäteastian tyhjentäjälle. Isommat määrät ikkunalasia tulee aina toimittaa Nousialan jäteasemalle tai pienjäteasemille Kerimäelle tai Rantasalmelle.

Mihin roskiin ämpäri?

Lajittele muoviämpäri polttokelpoiseen jätteeseen, metalliämpäri metallinkeräykseen.

Leave a Comment