Mihin jätteeseen Jogurttipurkit?

Lajittele alumiinikannet metalliin ja muoviset muovipakkausten keräykseen tai polttokelpoiseen jätteeseen.

Mihin roskiin Jogurttipurkin kansi?

Lajittele alumiinikannet metalliin ja muoviset muovipakkausten keräykseen tai polttokelpoiseen jätteeseen. Epäselvässä tapauksessa voit tehdä rypistystestin: muovikansi suoristuu puristuksen jälkeen, metallinen jää ryppyyn.

Mihin jätteeseen Leipäpussit?

Lajittele muoviset leipäpussit muovipakkauskeräykseen ja paperiset leipäpussit kartonkikeräykseen. Myös muovi-ikkunalliset paperipussit soveltuvat kartonkikeräykseen.

Mihin jätteeseen Posliiniastiat?

Posliini, keramiikka, peililasi ja kristalli eivät käy lasinkeräykseen. Ne kuuluvat sekajäteastiaan. Isommat posliiniesineet kuten lavuaarit tulee viedä Nousialan jäteasemalle tai pienjäteasemille. Lasinkeräykseen kelpaamatonta lasia otetaan kotitalouksilta pieniä määriä vastaan veloituksetta.

Voiko imurin laittaa sekajätteeseen?

Poista pölypussi ja lajittele se sekajätteeseen tai polttokelpoiseen jätteeseen.

Mihin jätteeseen Auton polttimot?

Lajittele hehku- ja halogeenipolttimot polttokelpoiseen jätteeseen. LED- ja xenon polttimot lajitellaan sähkölaitteisiin, sillä ne sisältävät elektroniikka ja vaarallisia aineita.

Meneekö servetit Biojätteeseen?

Lajittele paperiset servetit biojätteeseen ja käytöstä poistetut kankaiset polttokelpoiseen jätteeseen tai vie ne poistotekstiilien keräykseen.

Miksi koirankakkaa ei saa laittaa biojätteeseen?

Koirankakka ei sovellu biojäteastiaan, sillä sen sisältämät ulosteperäiset bakteerit aiheuttavat hygieniahaittaa käsittelylaitoksella.

Mihin jätteeseen sytytystulpat?

Vie pienet metallijätteet taloyhtiösi metallinkeräysastiaan tai Rinki-ekopisteen keräysastiaan. Tuo isot metalliromut lajitteluasemille tai jätekeskuksiin veloituksetta.

Mihin jätteeseen Viilipurkki?

Lajitteluohje: Irrota korkit ja kannet ja laita ne keräysastiaan erikseen. Älä pinoa erilaisia muovipurkkeja sisäkkäin, sillä se vaikeuttaa muovin lajittelua jalostuslaitoksessa. Lajittele muut muovit, rikkinäiset muoviesineet, kuten ämpärit, lelut ja astiat sekä likaiset muovipakkaukset polttokelpoiseen jätteeseen.

Mihin jätteeseen ämpäri?

Lajittele muoviämpäri polttokelpoiseen jätteeseen, metalliämpäri metallinkeräykseen.

Mihin jätteisiin kinkun rasva?

Voit laittaa rasvan imeytettynä kompostoriin tai biojäteastiaan. Jos kumpaakaan ei ole käytössäsi, pakkaa jähmettynyt rasva tiiviisti esim. maitotölkkiin ja laita polttokelpoiseen jätteeseen.

Onko Energiajäte pakollinen?

Pitääkö meidän hankkia nyt myös toinen astia energiajätteelle? Kyllä, omakotitaloilla ja paritaloilla, joissa on 1-2 huoneistoa, sekä vapaa-ajan asunnoilla, on lajitteluvelvoite kahteen keräysastiaan: energiajätteeseen ja sekajätteeseen. Biojätteiden omatoimista kompostointia suositellaan.

Leave a Comment