Uuden jätelain mukaan käytetyt renkaat voi viedä maksutta mihin tahansa renkaita myyvään liikkeeseen, jos ne vastaavat määrältään ostettavia uusia renkaita. Rengaskierrätyksen vastaanottopisteisiin voit palauttaa vanhat renkaasi maksutta ilman ostovelvoitetta. Renkaita ei saa viedä kaatopaikalle.
Mihin vanhat peitot ja tyynyt?
Tyynyille ja peitoille ei ole tällä hetkellä valtakunnallista kierrätysjärjestelmää. Virallinen ohjeistus on hävittää ne sekajätteen mukana, josta ne päätyvät energiantuotantoon.
Miten hävittää pesukone?
Elektroniikkajätteen keräykseen voit siis tuoda kaikki vanhat kodinkoneesi, erilaiset kodin pienlaitteet, sähkökäyttöiset työkalut sekä suurimman osan lampuista (hehku- ja halogeenilamput kuuluvat sekajätteeseen).
Miten Kiertotalous eroaa kierrätyksestä?
Kierrätyksen tavoite on siis suppeampi, eli jätteen mahdollisimman suuri hyödyntäminen raaka-aineena tai energiana, kun taas kiertotalous keskittyy laitteiden huoltoon, uudelleenkäyttöön ja uudelleenvalmistamiseen.
Saako auton kierrätyksestä rahaa?
Saako autonromusta rahaa? Maksamme toimipisteisiimme tuoduista romuautoista ja -ajoneuvoista päivän hinnan. Romumetallin hinta vaihtelee markkinoiden mukaan.
Kenellä on vastuu sähkölaitteiden kierrätyksestä?
Suomessa vastuu sähkölaitteiden jätehuollosta on säädetty sähkö– ja elektroniikkalaitteiden valmistajille ja maahantuojille, eli niin sanotuille tuottajille ja tuottajayhteisöille.
Mihin myydä käytetyt renkaat?
Uuden jätelain mukaan käytetyt renkaat voi viedä maksutta mihin tahansa renkaita myyvään liikkeeseen, jos ne vastaavat määrältään ostettavia uusia renkaita.
Mitä hyötyä on lajittelusta ja kierrätyksestä?
Lajittelemalla niin sanotut hyötyjätteet eli biojätteen, lasi- ja muovipakkaukset, keräyspaperin ja -kartongin sekä metallin, voit vähentää loppujätteen määrää merkittävästi. Samalla teet palveluksen yhteiselle ympäristöllemme varmistamalla raaka-aineiden tehokkaan kierrätyksen.